πŸ‘ Het geheime leven van kleuren - Kassia St Clair (17-Apr) - Boek Downloaden op e-reader

Het geheime leven van kleuren
Boektitel : Het geheime leven van kleuren
ISBN: 9789029091732
Totaal Pagina's : 324 pagina's
Jaar : 17-Apr
Categorie : Kunst & Fotografie, Kunstgeschiedenis, Kunsttechnieken
Uitgever : J.M. Meulenhoff
Taal: Nederlands

Een grandioos boek als je iets over een bepaalde kleur wilt weten.Ingedeeld in groepen "vergelijkbare"kleuren worden na een algemeen stukje steeds de leden van die groep besproken in totaal bijna 80: historie bereiding,toepassing enz.De schrijfster weet echt ontzettend veel is je indruk tijdens het lezen. De kleuren worden mooi weergegeven ; het boek zelf is ook prachtig uitgevoerd.

Wat een heerlijk boek. Origineel onderwerp en uitstekend uitgewerkt. Goed leesbaar verrassend en leerzaam. Kassia St Clair behandelt de kleuren vanuit hun maatschappelijk rol: waarvoor werd een kleur gebruikt waarom was een bepaalde kleur op een gegeven moment populair en vertelt een overvloed aan interessante wetenswaardigheden. En dan is het boek ook nog beeldschoon uitgevoerd gebonden met verzonken kleurstipjes op het kaft en iedere tekst over een kleur voorzien van een brede rand in die kleur. Een boek om elke keer weer op te pakken.

Het boek is erg interessant. Ik werk dagelijks met kleuren. Maar kom er toch weer een heleboel leuke nieuwe achtergrondinformatie in tegen. Het is heel mooi vormgegeven en overzichtelijk ingedeeld.

In Het geheime leven van kleuren heeft Kassia St Clair haar levenslange obsessie met kleuren gegoten in een uniek boek waarin ze betoverende verhalen vertelt over de 75 bekendste tinten en kleurschakeringen. Waarom wordt de maagd Maria in de Renaissance bijna altijd in het blauw afgebeeld? Waarom zijn worteltjes oranje? En waarom zie je groen van jaloezie? Het geheime leven van kleuren gaat over mode en politiek kunst en oorlog over het geel van Van Goghs zonnebloemen over Picassos blauwe periode over het rood in de grottekeningen van Lascaux en over de fluorescerende kleuren van punk. Het geheime leven van kleuren is een levendige geschiedenis van kleuren en de onvergetelijke verhalen die erachter schuilgaan. Het geeft een geheel nieuwe blik op onze geschiedenis en cultuur; na het lezen van dit boek zal kijken naar kleur nooit meer hetzelfde zijn. Toon meer

Best Seller: