πŸ‘ Paarden vliegen businessclass - Olaf Koens (oktober 2019) - Boek Downloaden op e-reader

Paarden vliegen businessclass
Boektitel : Paarden vliegen businessclass
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 240 pagina's
Jaar : oktober 2019
Categorie : Boeken, Biografien & Waargebeurd, Columns & Bundels
Uitgever : Nijgh & van Ditmar
Taal: Nederlands

Heel erg interessant boek! Goed geschreven!

Een fijn boek waarin de staat van de wereld (rijkdom armoede oorlogen de waarde van mensenlevens) worden gespiegeld aan de situatie voor dieren. Of het dure roofvogels of paarden zijn in de golfstaten dieren die voor spionage ingezet kunnen worden of niet. Of dieren die gered worden uit oorlogssituaties waar mensen niet uit kunnen ontsnappen. Indringend maar vermakelijk en lekker leesbaar.

Een leuk geschreven boek elk hoofdstuk is een mini-verhaal over 1 type dier. Het gaat niet alleen over dieren in oorlogsgebieden meer over dieren in het midden-oosten en hoe culturen (en economische omstandigheden) verschillen vergeleken met nederlandse norme. Voor die reden is het erg interessant om te lezen.

In Aleppo worden gevechten stilgelegd om dierentuindieren een vrijgeleide te geven naar Turkije. In de Golf worden duizenden paarden wanneer het te warm voor ze wordt eersteklas naar een minder warm land gevlogen. Dieren uit een dierentuin in de Gazastrook worden gevacueerd vanwege de erbarmelijke omstandigheden waarin ze leven terwijl de grens voor mensen hermetisch is afgesloten. En hoe kan het dat vogels worden verdacht van spionage en in de gevangenis hun lot moeten afwachten? In Paarden vliegen businessclass trekt Olaf Koens langs de rafelranden van het Midden-Oosten van de stoffige straten van Gaza tot de blinkende woestijn van Qatar van het kalme Turkse platteland tot de slagvelden in Syri en Irak. Hij stuit op ontroerende en soms ronduit lachwekkende verhalen waardoor de indruk wordt gewekt dat men meer om dieren dan om mensen geeft. In ieder geval legt het lot van de dieren op een pijnlijke manier de ellende de hoop en de vrees van een hele regio bloot. Paarden vliegen businessclass is een tragische en hilarische zoektocht naar de relatie tussen mens en dier in het Midden-Oosten. Toon meer

Best Seller: