πŸ“š Ontwenning - Author Leslie Jamison (juni 2018) - Boek Downloaden Gratis

Ontwenning
Boektitel : Ontwenning
ISBN: 9789048825455
Totaal Pagina's : 528 pagina's
Jaar : juni 2018
Categorie : Boeken, Literatuur & Romans, Schrijvers & Uitgevers
Uitgever : Hollands Diep
Taal: Nederlands

Leslie geeft een uiterst eerlijke beschrijving van haar worsteling met verslaving en daarnaast een eetstoornis die nu en dan opspeelt. In die zin zeker wel een boek dat je kan helpen als je zelf met de problematiek te maken hebt. Ze geeft een mooi beeld over hoe AA soms wel en soms niet voor haar werkte en waarom. Niet iedere oplossing werkt voor iedereen. Door haar eigen verhaal heen refereert ze veel aan andere schrijvers die in de literatuur over hetzelfde onderwerp verslaving en de gevolgen daarvan hebben geschreven. Dat levert een indrukwekkend overzicht op en een mooi leeslijstje voor de toekomst.

Dit is een eerlijk boek over de verleidingen van alcohol maar in geen geval een zelfhulp boek. Een boeiend stuk literaire eerlijkheid.

Ik wou voor dit artikel 4 sterren geven maar dit gaat niet in dit systeem ????

Alle verhalen over verslaving lijken op elkaar maar iedere verslaafde gelooft dat hij op zijn eigen manier ongelukkig is. Dat is wat Leslie Jamison beseft als ze haar eerste bijeenkomsten voor anonieme alcoholisten bijwoont: ze drinkt omdat ze haar tekortkomingen wil verbergen en ten koste van alles bijzonder wil zijn. Ze zou alleen herstellen als ze haar obsessie voor originaliteit zou kunnen loslaten. Op indringende wijze vertelt ze over haar afhankelijkheid van alcohol en spiegelt zij zichzelf aan de populaire mythes van verslaafde genien zoals Raymond Carver Billie Holiday David Foster Wallace en vele anderen. Door de ongepolijste stijl is Ontwenning ook een boek over een ander soort afhankelijkheid: de manier waarop onze verlangens ons allemaal kunnen veranderen in 'lekkende kranen van hunkering' zoals zij het zelf formuleert. Het gaat over de specifieke eenzaamheid van de menselijke beleving - het verlangen naar liefde dat ons verslindt en ons maakt tot degenen wie we zijn. Ontwenning is daarmee zowel een diep persoonlijk boek als een cultuurgeschiedenis en literaire kritiek - slim ontroerend oprecht en van onverwachte schoonheid. Toon meer

Recomended Book: