πŸ‘ Kinderen waaien om - Maritte Baarda (16-Sep) - Boek Downloaden op kobo

Kinderen waaien om
Boektitel : Kinderen waaien om
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 288 pagina's
Jaar : 16-Sep
Categorie : Boeken, Boeken, Boeken
Uitgever : Atlas Contact
Taal: Nederlands

Ik heb het in een keer uitgelezen terwijl ik de laatste tijd eigenlijk niet meer aan lezen toekom. In heldere taal onbeschaamd en met veel humor en optimisme beschrijft Marriette Baarda haar toch behoorlijk verstoorde leven door migraine.

Gewoon goed geschreven en mooi om te lezen. Het gaat over migraine maar het had ook over een andere chronische gezondheidsklacht kunnen gaan waar je maar mee moet leren leven want: hoe doe je dat?

Dit boek begint met de waarschuwing 'Dit is geen zelfhulpboek'. Dat klopt; het is een met humor en zelfspot geschreven verslag van een zoektocht naar verlichting door een schrijfster die periodiek geplaagd wordt door hevige migraine. Steeds is er hoop - vaak tegen beter weten in - en zijn er strohalmen waar ze zich twijfelend maar vol goede moed aan vastgrijpt. Kun je het je veroorloven om dat niet te doen als aan het andere eind van die strohalm getrokken wordt door een Duitse 'Naturarzt' een Franse minnaar Willem de Ridder of de Gemeentelijke Sociale Dienst? Dit boek is een spannend verslag van het voortschrijdend inzicht van de auteur.

Is het mogelijk een normaal bestaan op als migraine je dwingt elke week een paar dagen roerloos in een verduisterde slaapkamer door te brengen? In Kinderen waaien om beschrijft Maritte Baarda hoe migraine haar leven en carrire heeft bepaald. Is het mogelijk een bestaan op te bouwen met een aandoening die je dwingt elke week een paar dagen roerloos in een verduisterde slaapkamer door te brengen? Van kinds af aan heeft Maritte Baarda migraine ze neemt de lezer mee op een avontuurlijke tocht langs bizarre genezers en therapien. Ze komt erachter dat een confrontatie met de ziekte ook altijd een confrontatie met jezelf is. Kinderen waaien om is een ontroerend maar ook lichtvoetig verslag van iemand die kampt met een chronische aandoening en blijft hopen op genezing en verlichting.

Best Book: