✅ De Standaards van Spits + 4 cd's - Frits Spits (15-Sep) - Boek Downloaden Gratis

De Standaards van Spits + 4 cd's
Boektitel : De Standaards van Spits + 4 cd's
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 208 pagina's
Jaar : 15-Sep
Categorie : Populaire muziek, Populaire muziek, Populaire muziek
Uitgever : Luitingh-Sijthoff
Taal: Nederlands

Je hoort het Frits vertellen als je de verhalen leest bij de 90 door hem uitgezochte liedjes in zijn boek 'de Standaard....'. Voor mij nostalgie. Ik heb door hem zoveel mooie muziek leren kennen. En nu weer met dit boek en VIER cd's ben ik al avonden zoet. Een soort Avondspits op de late avond.

Het boek van Frits Spits is echt een luister- en leesgenot. Mooie keuze van de liedjes en een erg treffende beschrijving van de zanger. Het haalde bij mij weer vele herinneringen van vroeger op voor iedereen de moeite waard.

Op een onnavolgbare wijze beschrijft Frits Spits op zijn manier de achtergronden van de nummers. Hij sleept je mee je kunt er geen genoeg van krijgen. Het mooie is dat de cd's er bij zitten en je je direct kunt vinden in het beschrevene.

Een unieke reis door Nederlandse pop- en kleinkunstmuziek: inclusief 4 CD's Frits Spits is een van de bekendste radiomakers van Nederland - generaties jongeren groeiden op met De Avondspits. Voor De Standaards van Spits selecteerde hij 90 van de mooiste Nederlandstalige liedjes. In deze persoonlijke canon van het Nederlandstalige lied schrijft hij over muziek over taal over inhoud veelal gevat in een miniportret van de betreffende artiest en gelardeerd met persoonlijke herinneringen. De Standaards van Spits bevat 4 cd's met 80 liedjes van onder meer Boudewijn de Groot Drs. P Herman van Veen Ramses Shaffy Liesbeth List Robert Long Freek de Jonge Th Lau Danil Lohues Spinvis Acda en De Munnik en Typhoon. Van cabaret naar kleinkunst van rock naar pop en terug. Om vrolijk van te worden! Frits Spits geboren Frits Ritmeester (1948) is neerlandicus. Als radiomaker verwierf hij landelijke bekendheid met De Avondspits Tijd voor Twee De Strepen van Spits en De Taalstaat. Hij is winnaar van de Marconi Award (1996) Groenman-taalprijs (1997) Zilveren Reissmicrofoon (1999) en Marconi Oeuvre Award (2008). Toon meer

Best Book: