📚 De beste toespraken van Barack Obama - Barack Obama (februari 2017) - ebook Downloaden

De beste toespraken van Barack Obama
Boektitel : De beste toespraken van Barack Obama
ISBN: 9789460034862
Totaal Pagina's : 320 pagina's
Jaar : februari 2017
Categorie : Mens & Maatschappij, Sociologie,
Uitgever : Balans
Taal: Nederlands

Een willekeurige zin uit deze vertaling van de 'beste toespraken': "We kunnen stoppen met onze kinderen naar verwaarloosde scholen te sturen en beginnen hen op een pad naar succes te brengen." Natuurlijk is het moeilijk bevlogen Amerikaans om te zetten in bevlogen Nederlands maar deze poging is wel heel matig gelukt het houterige Nederlands lijkt opgeschreven door iemand die-Ne-der-lands-heeft-geleerd-in-een-ta-len-prac-ti-cum. Soms is het zelfs onbegrijpelijke taal geworden: "de hoopvolle verwachtingen van het kleine meisje dat naar de bouwvallige school (de gekozen vertaling van public school (!)) in Dillon gaat zijn dezelfde als de dromen van de jongen die in L.A. op straat naar school gaat." Helaas blijft er zo niets over van de prachtige toespraken die je dus beter in het Engels kunt lezen of nog beter kunt beluisteren.

Ik merk dat mensen die iets hebben met het gesproken (of geschreven) woord altijd fan zijn van Obama. Het lezen van zijn speeches geeft je inzicht in zijn visie maar leest ook lekker weg. Het voorwoord plaatst een aantal mooie speeches in perspectief en aan het einde worden nog een aantal leuke speechtips gegeven zodat je zelf van de meester kunt leren.

Leuk om al die toespraken gebundeld te hebben en de tips over hoe goede speeches opgebouwd moeten worden zijn heel nuttig!

Wie naar Barack Obama luistert krijgt hoop. Wie hem hoort spreken wordt meegesleept door zijn persoonlijkheid zijn overtuigende voordracht en zijn authentieke betrokkenheid. Als eerste zwarte president van Amerika werd Obama haast als een messias binnengehaald. Nu hij afscheid neemt is duidelijk hoezeer hij zal worden gemist als woordvoerder van de vrije wereld - om wie hij was om waar hij voor stond en om zijn vermogen in alle omstandigheden de juiste woorden te vinden. Dit boek bevat behalve zijn beste speeches ook twee indrukwekkende toespraken van Michelle Obama. De toespraken zijn geselecteerd en van voor- en nawoord voorzien door Lars Duursma speechexpert en voormalig wereldkampioen debatteren. Als oprichter van trainingsbureau Debatrix coacht hij Europese leiders in politiek en bedrijfsleven. In 2008 en 2012 voerde hij campagne voor Obama. Toon meer

Best Book: