✅ Het is maar een scheiding - Marlies Slegers (januari 2019) - Boek Downloaden Gratis

Het is maar een scheiding
Boektitel : Het is maar een scheiding
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 254 pagina's
Jaar : januari 2019
Categorie : Mens & Maatschappij, Mens & Maatschappij, Mens & Maatschappij
Uitgever : Uitgeverij Brandt
Taal: Nederlands

Als je het niet hebt meegemaakt dan weet je niet hoe het is als je man je niets vertelt en dan ineens wil scheiden. Maar als je dan dit boek leest dan voel je het wel. Ik vind het zo herkenbaar! Lees dit boek als je zelf in zon scheiding zit en herkenning zoekt of geef dit boek cadeau aan familie of vrienden waarvan je wilt dat ze het begrijpen. Echt heel mooi geschreven.

Een en al herkenning en dat helpt. Weten dat je niet alleen bent dat je het niet verkeerd deed maar niet anders kon. Voor mij ook 1,5 jaar geleden. Het verdriet de boosheid de angst. Midlife-crisis of wat dan ook. Voor mij blijft het onvoorstelbaar dat mijn ex na 23 jaar doordendert in een nieuw leven. Ik ben een voorbijganger geworden. Ook hij durft niet te voelen want dan voelt hij wat hij aangericht heeft. In mijn leven en nog veel belangrijker in het leven van onze kinderen.

Top. Heel herkenbaar. Ook voor mij man die een vreedzame scheiding doorliep. Marlies verwoordt met lef prachtig de pijnlijke emoties en angsten die blijkbaar horen bij een scheiding. Het gevecht om het toch te blijven proberen het herontdekken van de eigen identiteit het ongeloof/onbegrip in het handelen van de partner de rol van de kinderen en de vrienden etc etc. vanaf het moment dat ze beseft dat het huwelijk niet meer okay is. Ze sleurt je mee in haar verhaal en ze laat je niet meer los alleen een happy end ontbreekt ;-)

Ze is schrijfster en heeft samen met haar man een fijn gezin. Wanneer hij haar na zevenentwintig jaar verlaat en de deur achter zich sluit blijft Marlies verdoofd achter. Is dit nu de midlifecrisis? In de twee jaar die volgen probeert ze grip op de situatie te krijgen door erover te schrijven en reizen te maken vooral naar Bali. Ze zoekt antwoorden op vragen die ze niet had willen stellen en onderzoekt haar eigen rol. Gaandeweg verandert haar visie op relaties scheiden en de midlifecrisis. In deze periode vindt ze vooral zichzelf en het geloof in de liefde en het leven terug. "Het is echt zo. What doesn't kill you makes you stronger.' "Doe niet zo dramatisch. Het is maar een scheiding.' Marlies Slegers (1965) heeft meer dan vijfendertig jeugdboeken en een enkel boek voor ouders (Soci@Kids) geschreven en vervulde met het schrijver worden haar jeugddroom. Ze is opgegroeid in Indonesi. Ook schreef ze jarenlang columns in tijdschriften en blogt ze met regelmaat over wat haar bezighoudt. Toon meer

Recomended Book: