✅ De GVR - Roald Dahl (januari 2004) - ebook Downloaden

De GVR
Boektitel : De GVR
ISBN: 9789026130557
Totaal Pagina's : 206 pagina's
Jaar : januari 2004
Categorie : Actie & Avontuur, Weten & Leren, Weten & Leren
Uitgever : de Fontein Jeugd
Taal: Nederlands

Een leuk boek maar mijn zoontje had aan het eind van het boek toch een nacht dat hij absoluut niet meer wilde slapen omdat er misschien een reus hem uit zijn bed zou komen plukken. 6 jaar is denk ik net iets te jong. Met 7 of 8 jaar is het een aardig boek alhoewel ik de Chocoladefabriek en Daantje de wereldkampioen betere boeken vind.

Onze kinderen van 6 en 8 jaar luisteren altijd ademloos voor het slapengaan naar de verhalen van Roald Dahl. Hoewel er af en toe moeilijke woorden in voorkomen is het toch heel goed te begrijpen voor ze. Dit komt mede doordat alles door de karakters uit de boeken wordt uitgelegd of nagevraagd. Het sluit perfect aan bij de belevingswereld van de kinderen. Kortom: heerlijk voorleesboek!

Wat een fantastisch boek! Je krijgt gewoon tranen in je ogen van het lachen. Een meesterlijk staaltje vertelwerk hoe Roald Dahl de karakters neerzet: ongevenaard! De humor is zo ontzettend goed gevonden dat je het boek alleen nog maar wil herlezen! Een geweldig boek van de schrijver die zelfs twintig jaar na zijn dood nog tientallen miljoenen boeken per jaar verkoopt!

Sophie woont in een weeshuis. Als ze op een nacht stiekem uit het raam kijkt ziet ze een hele lange dunne man. Zo groot hij lijkt wel een reus! Dan kijkt hij haar recht aan. Hij ontvoert haar want kinderen mogen niet weten dat reuzen echt bestaan. 'Ik zal wel opgegeten worden,' denkt Sophie. Maar de grote reus blijkt geen gemene mensenpeuzelende kanibaal maar een Grote Vriendelijke Reus die door een trompet dromen in kinderkamers blaast. Hij vertelt Sophie vreselijke verhalen over de andere reuzen. Zo vreselijk dat ze samen een plan maken om te zorgen dat kindertjes voortaan weer rustig naar bed kunnen!

Recomended Book: