✅ Onder de Drachenwand - Arno Geiger (oktober 2018) - Boek Downloaden op kobo

Onder de Drachenwand
Boektitel : Onder de Drachenwand
ISBN: Android (smartphone en tablet) | Kobo e-reader | Desktop (Mac en Windows) | iOS (smartphone en tablet) | Windows (smartphone en tablet) | Overige e-reader
Totaal Pagina's : 400 pagina's
Jaar : oktober 2018
Categorie : Literatuur & Romans, Historische romans, Literaire romans
Uitgever : Arno Geiger
Taal: Nederlands

Ietwat ongewone kijk op de 2de WO vanuit een Duitse Oostfrontsoldaat die weliswaar gewond voorlopig 4 verschrikkelijke jaren overleefd heeft. Ook al heeft hij meegewerkt aan verschrikkelijke moordpartijen toch is duidelijk dat de Nazi-ideologie niet zijn persoonlijke keuze is. Hij doet er alles aan om van het front weg te blijven. Tevens een geslaagde en zeer aannemelijke liefdesgeschiedenis. De oorlog zelf is vooral achtergronddecor.

Een verhaal over een getraumatiseerde frontsoldaat uit Oostenrijk in de tweede wereldoorlog. Aan de hand van zijn dagboek en brieven wordt een beeld gegeven van de Oostenrijkse politieke en sociale mores gedurende de laatste oorlogsjaren. Een heel ander soort oorlogsboek dus.

Geschreven bij Onder de Drachenwand

Het is 1944. Veit Kolbe brengt een paar maanden door in het bergdorpje Mondsee onder de steile Drachenwand. Hij ontmoet hier twee vrouwen Margot en Margarete. Kolbe is een soldaat met verlof; hij is in Rusland gewond geraakt. Wat de twee vrouwen met hem delen is de hoop dat ze ooit weer een gewoon leven kunnen leiden. In Onder de Drachenwand schrijft Geiger over Veits verblijf in de bergen over zijn nachtmerries en de tijdens de oorlog zeldzame normale momenten in dit Oostenrijkse dorpje. Het is een ijzersterke roman over de kracht van verhalen over het individu en de oorlog over de dood en over de overlevenden en over liefde in duistere tijden.

Best Book: