📚 Semco-stijl - Ricardo Semler (juli 2010) - Boek Downloaden op e-reader

Semco-stijl
Boektitel : Semco-stijl
ISBN: 9789022558256
Totaal Pagina's : 293 pagina's
Jaar : juli 2010
Categorie : Boeken, Economie, Managementboeken
Uitgever : Boekerij
Taal: Nederlands

Kreeg van een bevriend manager dit boek als lees suggestie. Dit boek is geen saai of moeizaam leesbaar boek over managementtheorien. Ik vind het een prettig leesbaar boek en verheugde me erop om verder te lezen. Het boek geeft een praktische autobiografische weergave van de ontdekkingstocht naar een succesvolle bedrijfsvoering op basis van een radicaal andere visie van 'echte' werknemer participatie betrokkenheid en motivatie. Door de gangbare top-down hirarchie en beheerscultuur om te bouwen naar een cultuur van betrokkenheid en vertrouwen op expertise en inzicht van medewerkers gebeuren er wonderlijke dingen. In de praktijk toepasbaar mijns inziens JA. Zodra de 'being in control' teugels worden gevierd en er echt wordt geluisterd. Kortom controversieel en uiterst verfrissend. Een aanrader om inspiratie uit op te doen.

Goed boek voor de werkvloer. Het is duidelijk geven en nemen. Hoe meer de werkgever loslaat hoe meer de werknemers geven! Een echte aanrader voor de loyale werkgever.

Ik heb dit boek kano gegeven aan een aantal medewerkers binnen mijn bedrijf om hen te laten zien hoe je op een open en ontspannen manier niet alleen prettig kunt werken maar ook erg succesvol kan zijn. Principe is al enige tijd geleden uitgevoerd en opgeschreven door Ricardo Semler maar is nog steeds superactueel en de behoefte aan deze stijl van leidinggeven neemt exponentieel toe.

Semco-stijl inspireert en daagt uit tot een nieuwe manier van werken. Semco is in Brazili het meest geliefde bedrijf om voor te werken: zonder vaste werktijden en andere verplichtingen zoals bedrijfskleding. Velen bepalen zelf hoeveel ze verdienen werknemers kiezen en beoordelen zelf hun baas financile informatie is beschikbaar voor iedereen - en er wordt winst gemaakt veel winst. Bij Semco werken ze in Semco-stijl: een nieuwe menselijke productieve stimulerende en in alle opzichten lonende manier van werken.

Best Seller: