👍 Altijd Viareggio - Rick Nieman (maart 2015) - Boek Downloaden Gratis

Altijd Viareggio
Boektitel : Altijd Viareggio
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 256 pagina's
Jaar : maart 2015
Categorie : Literatuur & Romans, Literaire romans,
Uitgever : Prometheus
Taal: Nederlands

Naast presenteren en interviewen kan Rick Nieman dus ook goed schrijven. Tenminste als het om dit verhaal gaat dat is genspireerd op de vriendschappen die hij zelf al jarenlang onderhoudt met een clubje mannen en motorrijders. Hoewel dit het verhaal van Nieman en zijn vrienden is zal het voor veel mannen herkenbaar zijn. Nieman is erin geslaagd het boek als een heuse roadmovie op te schrijven en heeft veel aandacht voor de omgeving de geuren en het eten onderweg naar Viareggio. En natuurlijk voor de platte grappen de sterke verhalen over drank en vrouwen en voor alles wat mannenvriendschap een mannenvriendschap maakt. Hij schrijft het heel toegankelijk en leesbaar op. De ontknoping is ontroerend en zet je misschien wel aan het denken over je eigen leven en vriendschappen. Maar misschien is dat ook wel omdat ik nu ongeveer dezelfde leeftijd heb als de personages over wie Nieman schrijft. Hij schreef het boek volgens eigen zeggen trouwens al zo'n tien jaar geleden (en hij wordt dit jaar vijftig). Nu maar afwachten of dit het enige verhaal is wat Nieman in zijn pen heeft of dat er nog meer zullen volgen.

Geschreven bij Altijd Viareggio

Een boek over vriendschap hoe deze verandert naarmate ze ouder worden en reizen op de motor. Fijn boek. Helaas in twee dagen alweer uitgelezen.

Natuurlijk gaan Douwe Robert Bas en Jack op motorvakantie. Maar waar de jaarlijkse reis eens een zorgeloos avontuur was van vier gezworen boezemvrienden is het nu vooral een ontsnapping. Een week zonder vrouwen kinderen en collega's waarin de mannen zich moderne cowboys voelen die met honderden paardenkrachten onder zich naar Itali scheuren. Alles lijkt weer net zoals vroeger. Maar dat is het niet. Vriendschappen zijn net motoren: als je ze niet onderhoudt roesten ze. Deze geestige en ontroerende roadnovel racet langs vrijheid en vergankelijkheid naar een fatale climax. Uiteindelijk worden de mannen gedwongen de keiharde waarheid onder ogen te zien. De bekende tv-journalist Rick Nieman (1965) reed met zijn vrienden op de motor door heel Europa van Spanje tot Kroati en van Zweden tot Corsica. Heerlijk verhaal leest geweldig weg. Rick Nieman kan goed vertellen over anderen maar zijn eigen verhaal is ook zeer de moeite waard. Wilfred Genee Toon meer

Best Book: