πŸ‘ Zomervacht - Jaap Robben (18-Sep) - Boek Downloaden op e-reader

Zomervacht
Boektitel : Zomervacht
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 320 pagina's
Jaar : 18-Sep
Categorie : Literatuur & Romans, Thrillers & Spanning, Thrillers & Spanning
Uitgever : de Geus
Taal: Nederlands

De setting van het boek is een desolate ongure plek. Een beetje dat gelijke desolate als dat van zijn boek Birk. Maar dit verhaal komt wel met vaart uit de startblokken. Hoofdthema is de liefde tussen 2 broers en een bijzondere vader. Als lezer voel je vooral veel ongemak. Als de aandacht verlegd wordt naar een ander hoofdstuk blijf je als lezer constant achter in vertwijfeling. Uiteindelijk loopt het anders af dan je gedacht zou hebben. Fijn boek beeldend beschreven in een ruk uitlezen.

Prachtig boek sterk is in zijn eenvoud. Ontzettend knap dat met zo weinig woorden zoveel kan worden verteld. Te mooi om te laten liggen. Absolute aanrader.

Geschreven bij Zomervacht

De dertienjarige Brian woont bij zijn vader op een afgelegen terrein in een caravan. Brians verstandelijk en fysiek beperkte broer Lucien brengt zijn dagen door in een instelling. Een renovatie tijdens de zomer maakt het noodzakelijk dat Lucien elders wordt opgevangen. De vader vooral gemotiveerd door de in het vooruitzicht gestelde vergoeding haalt Lucien naar de caravan en maakt de jonge Brian verantwoordelijk voor de verzorging van zijn broer. Maar hoe praat je met iemand die niet spreekt? Hoe zorg je voor iemand van wie je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je zelf nog zo veel moet ontdekken?

Best Book: