πŸ‘ Schroder - Amity Gaige (februari 2013) - ebook Downloaden

Schroder
Boektitel : Schroder
ISBN: 9789000316670
Totaal Pagina's : 240 pagina's
Jaar : februari 2013
Categorie : Literatuur & Romans, ,
Uitgever : Agathon
Taal: Nederlands

Als er zes sterren gegeven zouden kunnen worden had ik het gedaan. Wat een geweldig boek. Boek leest als n groot verweerschrift tegen de acties die een vader heeft gedaan uit liefde voor zijn dochter. Een liefde die ik niet eerder zo verwoord heb gezien. De radeloosheid van de vader wordt gedurende het boek steeds groter en de uitzichtloze situatie waarin hij zichzelf en zijn dochter heeft gebracht is erg beklemmend. Schroder is door boekhandelaren bij DWDD als Boek van de Maand gekozen ik vraag me af of dit niet gewoon het boek van het jaar is.

Geschreven bij Schroder

Vanochtend Schroder uitgelezen. Wat een bijzonder verhaal! Nooit eerder zoiets gelezen. Mooi geschreven steeds vanuit heden en verleden. Erg ontroerend ook de relatie tussen vader en dochter. De grote liefde die de vader uit zijn handen laat glippen.

Als de veertienjarige Erik Schroder een leugentje om bestwil vertelt kan hij niet voorzien welke onwaarschijnlijke en tragische wending hij zijn leven daarmee geeft. Jaren later is hij een gescheiden man en bevindt hij zich in een penitentiaire inrichting. In opdracht van zijn advocaat zet hij zijn leven op papier in een poging te begrijpen en misschien zelfs te verklaren wat hem ertoe heeft gebracht zijn zesjarige dochter Meadow midden in een verhitte strijd om de voogdij te ontvoeren. Met Schroder schreef Amity Gaige een buitengewoon knappe roman over geschiedenis vaderschap en de vele identiteiten die we gedurende ons leven aannemen.

Best Book: