✅ Aap slaat maat - Henkjan Honing (mei 2018) - ebook Downloaden

Aap slaat maat
Boektitel : Aap slaat maat
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 208 pagina's
Jaar : mei 2018
Categorie : Wetenschap algemeen, Populaire psychologie, Psychologie
Uitgever : Henkjan Honing
Taal: Nederlands

Interessant boek. Zeer geschikt voor professionals.

Koning schrijft over zijn zoektocht naar wetenschappelijk bewijs dat dieren muzikaal zijn. Hij schrijft op een aangename en vertellende wijze waardoor het wetenschappelijk boek bijna als een roman leest. Hij weet de spanning te behouden ondanks de af en toe saaie kost zodat je pagina na pagina omslaat omdat je dolgraag de uitslag wilt weten.van de onderzoeken. Hij zorgt ervoor dat je zelfs zonder gestudeerd te hebben het verslag van zijn zoektocht goed kan volgen.

Zie de aflevering van VPRO Boeken (27 mei 2018): "Te gast is Henkjan Honing die als hoogleraar muziekcognitie onderzoek deed naar de oorsprong van muzikaliteit bij mens en dier. In zijn nieuwe boek Aap slaat maat stelt hij zich de vraag of muzikaliteit een eigenschap is van alle dieren. Hij schrijft over dieren met muzikaal talent zoals de grote geelkuifkaketoe Snowball het eerste dier waarbij maatgevoel werd vastgesteld. Ook de Californische zeeleeuw Ronan bleek na training op de maat van muziek te kunnen bewegen." https://www.vpro.nl/boeken/speel~POMS_VPRO_13030466~henkjan-honing-in-vpro-boeken~.html

Volgens Henkjan Honing is iedereen die melodien uit elkaar kan houden en maatgevoel heeft muzikaal. In essentie is de mens een muzikale diersoort en waarom zou hij de enige zijn? Is muzikaliteit niet juist een eigenschap van lle dieren een vermogen met een duidelijke biologische basis zoals Charles Darwin vermoedde? De laatste jaren worden meer en meer dieren gevonden met muzikale trekjes. Een wetenschappelijke mijlpaal was de geelkuifkaketoe Snowball het eerste dier waarbij maatgevoel werd vastgesteld. Ook Ronan een Californische zeeleeuw bleek na training op de maat van muziek te kunnen bewegen. Honing doet in dit boek op spannende wijze verslag van zijn fascinerende onderzoek naar wat ons mensen tot muzikale dieren maakt.

Best Seller: