✅ Ons soort mensen - Juli Zeh (oktober 2016) - Boek Downloaden op kobo

Ons soort mensen
Boektitel : Ons soort mensen
ISBN: 9789026334665
Totaal Pagina's : 640 pagina's
Jaar : oktober 2016
Categorie : Literatuur & Romans, Literaire romans, Literaire romans
Uitgever : Ambo Anthos
Taal: Nederlands

Ik had nog nooit iets van Juli Zeh gelezen en zag ook wat op tegen een dikke pil maar het is echt een heel goed boek. Als lezer volg je verschillende personages allen bewoners van hetzelfde dorp waar zich van alles en nog wat afspeelt. Het boek is ontzettend grappig ook omdat je als lezer soms dingen eerder weet dan de dorpsbewoners en ik heb het zowat in n ruk uitgelezen. Echt een aanrader.

Het verhaal over het weliswaar fictieve dorp Unterleuten (what's in a name?) in het voormalige Oost-Duitsland is heel herkenbaar. De strijd om een stuk grond dat bestemd is voor het plaatsen van windmolens doet denken aan de strijd die op dit moment in de Drentse veenkolonin wordt gevoerd: mensen die jarenlang buren waren familie of zelfs goede vrienden vertrouwen elkaar niet meer. En maken elkaar het leven zuur. In elk hoofdstuk wordt de zienswijze van de verschillende personages beschreven waarbij de lezer geregeld op het verkeerde been wordt gezet. Een herkenbaar thema dat in onze tijd speelt maar geregeld even teruggrijpt naar de recente geschiedenis van de twee Duitslanden van vr Die Wende. Een aanrader!

Geschreven bij Ons soort mensen

Juli Zeh heeft met "Ons soort mensen' een meesterwerk geschreven. Het lijkt alsof Linda in het paradijs is beland in het dorp Unterleuten. Maar de plattelands-idylle wordt wreed verstoord wanneer een investeringsmaatschappij besluit er een windmolenpark te gaan bouwen. Twee dorpsgenoten een belegger en een boer zijn bereid grond te verkopen voor een paar miljoen euro maar dat grondgebied is nt te klein. Als Linda ook verkoopt is er wel genoeg plek. In gedachten ziet ze haar droom in vervulling gaan: eigenaar van een manege worden. Ze probeert het onderste uit de kan te halen. Dan is er nog een doorgewinterde herrieschopper die alles op alles zet om het windmolenpark tegen te houden. Oude geschillen steken de kop op in het dorp hoeveel intriges kunnen de bewoners aan? Juli Zeh ontleedt de personages meesterlijk en met subtiele humor en laat hun ware gezichten zien. "Ons soort mensen' is een bestseller in Duitsland! Toon meer

Best Seller: