πŸ‘ Kwaadschiks - A.F.Th. van der Heijden (16-Nov) - Boek Downloaden op e-reader

Kwaadschiks
Boektitel : Kwaadschiks
ISBN: 9789023497271
Totaal Pagina's : EPUB met digitaal watermerk
Jaar : 16-Nov
Categorie : Literatuur & Romans, Literaire romans,
Uitgever : A.F.Th. van der Heijden
Taal: Nederlands

Ik heb dit boek ademloos gelezen wat als een woordspeling gezien zou kunnen worden omdat de hoofdpersoon Nico Dorlas aan apneu lijdt en daarvoor een apparaat gebruikt dat zorgt voor voldoende zuurstof tijdens zijn slaap. Het is niet het eerste boek van Van der Heijden dat ik heb gelezen maar het stelde me absoluut niet teleur. Een evenwichtige opbouw verdeeld in overzichtelijke hoofdstukken met titels zorgden voor een prettig leesritme. De spanningsopbouw is zeer evenwichtig en alle losse eindjes zijn aan het eind uitgewerkt. Mooie beeldende taal soms wel erg meanderend maar nooit te gezocht. Het was met recht een leesfeest dat gezien de omvang nog lekker lang duurde ook.

Geschreven bij Kwaadschiks

Teloorgang van alcoholist: moeilijk om sympathie voor op te brengen maar op een of andere manier probeer je die wel steeds te zoeken.

De relatie tussen reclameman Nico Dorlas halverwege de veertig en zijn jongere vriendin Dsire staat op springen. Dorlas aanhoudende drank- en drugsconsumptie zijn handtastelijkheid en zijn aan paranoia grenzende verlatingsangst vormen een dodelijke combinatie. Als Dsire de benen neemt rest Dorlas n conclusie: zij moet sterven en hij zal met zijn vriendin ten onder gaan. Dorlas wordt bijgestaan door Ernst Quispel de advocaat uit Advocaat van de hanen (1990) die twintig jaar grijzer en twintig jaar cynischer is geworden. Binnen een etmaal zien we het universum van Nico Dorlas verkruimelen. Kwaadschiks is een literair moordmysterie zoals alleen A.F.Th. van der Heijden dat schrijven kan: geworteld in de Amsterdamse actualiteit maar met universele reikwijdte compact en tegelijk diepgaand.

Best Seller: