📚 Leven tot elke prijs - Kristina Sandberg (oktober 2015) - Boek Downloaden

Leven tot elke prijs
Boektitel : Leven tot elke prijs
ISBN: 9789046819159
Totaal Pagina's : 480 pagina's
Jaar : oktober 2015
Categorie : Literatuur & Romans, Literaire romans, Detectives
Uitgever : Kristina Sandberg
Taal: Nederlands

Pffff wat een boek!! In het begin moest ik even wennen aan de schrijfstijl maar al snel kon ik het niet meer wegleggen. Ik liep al lezend door het huis... het is verslavend! Prachtig portret van een (huis)vrouw in de jaren '50 en '60 in Zweden. Gedetailleerd subtiel en spannend door wat niet wordt uitgesproken. Sandberg heeft een monument opgericht voor de huisvrouw die opgeslokt wordt door de dagelijkse beslommeringen terwijl het leven en de wereldgeschiedenis aan haar voorbij trekt. We kennen allemaal wel iemand die op de hoofdpersoon lijkt.

Geschreven bij Leven tot elke prijs

Het boek beschrijft in staccato zinnen die mij de eerste 200 blz irriteerden het leven van Maj. Het geeft een duidelijk beeld van een huisvrouw zonder al te veel ambities. Haar belangrijkste levensvervulling is lekker koken bakken en het huis schoonhouden. Veel voorkomend in die jaren. De problemen waar haar echtgenoot mee kampt als ze die al weet kan ze niet oplossen. Met de kinderen heeft ze geen echt contact. Op zich heel goed beschreven. Dat verandert echter de volgende 275 blz niet echt. In onze leesclub zeven man sterk was niemand erg enthousiast over het boek.

Stockholm 1953. Maj's echtgenoot Tomas trakteert het gezin op een weekend weg. Maj zou gelukkig moeten zijn maar voelt zich verdrietig en duizelig. Komt het door de problemen bij Tomas op de zaak waardoor hij steeds meer drinkt? Of de teleurstelling die ze voelt naarmate haar puberende kinderen zich verder van haar verwijderen? Hoe harder Maj probeert de schijn van geluk op te houden hoe meer druk er op haar gezin komt te staan. Ze moet zich aanpassen om te (over)leven. Leven tot elke prijs is de bekroonde Zweedse bestseller over de worstelingen binnen Maj's gezin. Een gedetailleerde bijna hypnotiserende vertelling over sociale klassen relaties moederschap en de veranderende rol van de vrouw in de twintigste eeuw. Veel vrouwen zullen hun moeder grootmoeder of zichzelf hierin herkennen.

Best Book: