πŸ“š Het welwezen - Kees van Kooten (15-Sep) - Boek Downloaden op e-reader

Het welwezen
Boektitel : Het welwezen
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 166 pagina's
Jaar : 15-Sep
Categorie : Humor, Humor, Humor
Uitgever : Kees van Kooten
Taal: Nederlands

Kees van Kooten heeft met Leve Het Welwezen een boek afgeleverd dat op twee gedachten hinkt: zijn hartaanval vorig jaar en een beschrijving van de beste cartoonisten. Aanvankelijk wilde hij alleen het laatste doen tot hij werd getroffen door de hartaanval. Het is een vermakelijk boek geworden waarin hij zijn tijd in het ziekenhuis beschrijft en dat rijkelijk is voorzien van cartoons. De cartoons komen vanuit de hele wereld van de in Van Kooten's ogen beste tekenaars. Aan het eind van het boek zijn korte biografien van de cartoonisten te vinden. Het boek telt ruim 150 pagina's maar je bent er snel doorheen: met een paar uur heb je het uit. Dat waren dan wel een paar leuke uurtjes. DeRecensieNL

Dit boek heb ik cadeau gedaan aan mijn moeder. Ondanks haar hoge leeftijd geniet ze nog steeds van televisie- beelden uit de hoogtijdagen van Van Kooten en de Bie. Dit boek sloot geheel op haar verwachtingspatroon aan. Geestig melancholiek en zeer toegankelijk. Ze las het bijna in 1 ruk uit.

Kees weet ons wederom een spiegel voor te houden en beschrijft hij op humoristische en kwetsbare wijze dat ons leven eindig is.

Kees van Kooten was al in de allereerste catalogus van De Harmonie present. Dat was samen met Wim de Bie bij de aankondiging van de allereerste Bescheurkalender. Vele bijzondere uitgaven volgden. Voor Leve het welwezen zette Van Kooten zich aan een selectie van de naar zijn smaak leukste internationale cartoons. Maar op 22 augustus 2014 doorkruiste een zware hartaanval zijn werk aan deze derde humorbundel waardoor het boek van karakter veranderde. Leve het welwezen speelt zich nu voor een groot deel af in het ziekenhuis waar de schrijver op hilarische wijze in conflict raakt met een medehartpatint die wat getekende moppen betreft een erbarmelijk gevoel voor humor blijkt te hebben.

Best Book: