📚 Paradijs in de polder - Arita Baaijens (18-Sep) - Boek Downloaden op kobo

Paradijs in de polder
Boektitel : Paradijs in de polder
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 176 pagina's
Jaar : 18-Sep
Categorie : Reisverhalen, Reisverhalen, Reisverhalen
Uitgever : Atlas Contact
Taal: Nederlands

Wat een leuk boek. Een leesboek dat tevens een doeboek is. De cover spreekt mij als liefhebber van de natuur en fervent wandelaar al erg aan,alsmede de titel. Aan de hand van diverse oefeningen spoort Arita de lezer aan om je mobiele telefoon uit te laten,en te genieten en contact te maken met het Nederlandse landschap De oefeningen zijn divers,en leuk om uit te proberen,je neemt dan ook echt even tijd om te genieten en goed om je heen te kijken. Het verhalenwiel vind ik een erg goed idee : Laat tien mensen hetzelfde pad lopen en ze beleven alle tien iets anders. dat lijkt mij inderdaad waar en gaan we zeker eens uitproberen,erg benieuwd naar hoe dat uitpakt! Het boek is erg toegankelijk geschreven met veel aanlokkelijke tekeningen en plaatjes. Het leest gemakkelijk en vlot,en is erg geschikt door het formaat en indeling van het boek om het mee te nemen op je wandeling om de oefening te lezen en uit te voeren Ik heb het boek met heel veel plezier gelezen en als we weer op pad gaan,gaat het boek sowieso weer mee,om oefeningen te doen.

Arita Baaijens heeft jarenlang als biologe ontdekkingsreiziger de wereld rond ontdekt zo zijn de landschappen van de Sahara Siberi en Papoea Nieuw Guinee landschappen die zo anders zijn dan de onze. Daar heeft ze ook geleerd hoe andere culturen met hun natuur omgaan allerlei dingen waar wij iets van kunnen leren. Dit boek van pak hem beet 200 bladzijden bestaat uit 2 delen In het eerste deel gaat het er over hoe Arita haar reizen heeft beleefd wat zij ervan heeft geleerd maar ook wat haar teleurstelde. Het is een persoonlijk verhaal waar in ze je meeneemt in haar leven maar ook laat nadenken over hoe wij omgaan met de natuur ze laat je ook stil bij hoe mooi de natuur is dat je niet ver weg hoeft om te genieten van al het moois wat de natuur ons kan brengen. Wel was het een iets ander boek dan ik zelf had gedacht. het was spiritueel zodat het wel wat buiten mijn comfortzone was soms heb je gewoon bepaalde verwachtingen die dan eigenlijk helemaal anders zijn. Hierdoor liet ik mij positief verassen ook omdat ik door dit boek kennismaakten met diersoorten waar ik nog nooit van had gehoord zoals het Altaj paard. Het tweede deel van dit boek zijn oefeningen. Oefeningen die je laten stilstaan bij jezelf hoe je de dingen doet je even gek laten doen om je te laten zien dat de wereld gewoon doordraait. Oefeningen die je bewust laten kijken naar je omgeving zodat dingen waar je misschien al 100 keer langs bent gekomen je toch opvallen maar waar je dan ook van geniet. Op plekken nadenken wat de plek met je doet. Ook laat ze je oefeningen doen midden in de natuur om echt contact te maken met de natuur en alles om je heen. Ze laat je kennis maken met deep maps iets wat totaal onbekend was nu snap ik een beetje wat het is Ook daar heeft ze oefeningen bij zodat je er wat meer van leert. Leuke aan dit boek zijn ook nog de illustraties die bij de oefeningen staan om juist te verduidelijken wat je moet doen tijdens de oefeningen. Dus trek er lekker op uit met dit boek neem het mee daar is het ook ideaal voor want het is zo gemaakt dat je het makkelijk mee kan nemen ook kan het wel tegen een stootje Ga op pad geniet van alles om je heen.

Vindt het paradijs in je achtertuin. Achtertuin: een ruim begrip voor de natuur direct om je heen. Arita Baaijens heeft de natuur in verre oorden ontdekt. In woestijnen en in het Altay gebergte. In dit fraai vorm gegeven boek met prachtige illustraties volg je de schrijfster een klein stukje tijdens haar ontdekkingstochten. Ze neemt je in haar potische taal mee op wat ze heeft ervaren op wat haar tegenviel op dieptepunten (leermomenten over de eigen zelf) en op teleurstellingen. Maar ook deel je in de hoogtepunten in haar spirituele ervaringen. Zo staat je mind-set al open voor datgene wat ze je gaat vertellen wil laten ervaren. Want wat ze ook heeft ervaren is: waarom het paradijs zoeken in natuur zo ver weg? Wij worden hier ook omgeven door natuur! Ga daar eens mee aan het werk zeiden vrienden tegen haar. En dat heeft ze gedaan. Ze is ermee gestart eerst alleen als idee daarna in de praktijk op de Boschplaat op de Veluwe en kris kras door Amsterdam. Van uit deze ervaringen heeft ze een uniek werkboek opgesteld. Daarmee kan de lezer daarmee kun jij direct aan de slag! Arita geeft je niet alleen tips voor basishoudingen voor het contact maken met de natuur ze beschrijft zelf ook haar ervaringen die ze opdoet als ze deze tips in de praktijk brengt. Welke oefeningen je ook wilt uitvoeren . Steeds ben je alert op het gesprek dat de plek de omgeving met jou aangaat. Hoe is het licht hoe is het weer hoe is het geluid Reflecteer zelf op wat het je doet wat je voelt. Benvloedt die plek jouw gevoel of heb jij invloed op die plek! Ga dus in gesprek met de plek! Luister voel proef ruik met al je zintuigen de natuur die je omgeeft. Laat die natuur de scheppende kracht voor jou zijn: componeer onder zijn invloed een haiku een tekening een ritmiek. Ontwikkel ogen op steeltjes en oren als schoteltjes! En daarbij laat de schrijfster je niet aan je lot over. Ze geeft je aanwijzingen over hoe je het kunt uitvoeren. Prachtige tekeningen en illustraties verduidelijken haar woorden haar raadgevingen. En quotes van bekende en minder bekende mensen onderstrepen kernachtig de bedoeling die ze heeft met het geven van de oefeningen. Wil je echt je eigen paradijs ontdekken? Volg dan de aanwijzingen voor het maken van Deep Maps. Deep omdat het wijst op de onderlinge verbanden van de plek. De kaarten maps kunnen op allerlei manieren tot stand komen. Het zijn creatieve uitingen over ervaringen van bewoners en gebruikers van die speciale plek. Het zijn digitale belevingskaarten of handmatig vervaardigde kunstwerkjes! Dit unieke fraai uitgevoerde boek is een absolute aanrader voor ieder die 100% wil genieten van zijn of haar Eigen Paradijs!

In Paradijs in de polder keert ontdekkingsreiziger bioloog en schrijver Arita Baaijens terug naar het Nederlandse landschap. Al dertig jaar verkent zij de landschappen van de Sahara Siberi en Papoea-Nieuw-Guinea. Tijdens haar reizen trof het haar hoe vertrouwd en intiem herders en nomaden met de natuur omgaan een manier die haaks staat op de wetenschappelijke en analytische benadering in het Westen. Daarmee gaan we voorbij aan de verhalen ervaringen gebeurtenissen en sfeer die bepalend zijn voor het karakter en de betekenis van een gebied. Aan de hand van tientallen oefeningen spoort Anita Baaijens de lezer aan om de mobiele telefoon uit te zetten en contact te maken met Nederlands landschap. Onze zintuigen zijn daarbij het belangrijkste gereedschap. Ook laat ze zien wat "deep maps' zijn hoe je ze maakt en wat ze vertellen over een plek. "Paradijs in de polder' moedigt je aan te struinen te dolen gedachtesprongen te maken vanzelfsprekendheden los te laten je te verwonderen en op ontdekkingsreis te gaan in eigen land. Toon meer

Recomended Book: