πŸ“š Danger close - Marco Kroon (13-Nov) - ebook Downloaden

Danger close
Boektitel : Danger close
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 250 pagina's
Jaar : 13-Nov
Categorie : Oorlogsromans, Oorlogsromans, Oorlogsromans
Uitgever : Ronde Tafel | Su de
Taal: Nederlands

Goed en interessant boek. Leest makkelijk weg. De auteur beschrijft ook zijn kant van de "criminele hype" rondom zijn persoon. Dit doet hij vrijwel zonder (waarde) oordeel naar de betrokken instanties. Juist de (negatieve) kracht van de media in dergelijke situaties wordt mooi belicht. De ervaringen in Afghanistan worden op een typische militaire wijze benaderd en verwoord. Voor iedereen die zijn/haar wortels heeft in het militaire bedrijf een gevoel van herkenning. Absoluut een aanrader. Maar wel wat duur voor een boek dat je in 1 ruk wilt uitlezen :-)

Een boek dat je blijft pakken omdat het gewoon echt is. Ook goed dat Kap Kroon zijn kant van het drugs verhaal doet. Het geeft toch een heel ander licht op de zaak. Kortom een top boek wat wat mij betreft wel twee keer zo dik had mogen zijn.

Als je aan dit boek begint wil je het helemaal uitlezen. Spannend boek en goed geschreven..

Openhartig zelfkritisch rauw en dicht op de huid schrijft Marco Kroon over zijn tijd als commandant van een Nederlands Special Forces peloton in Afghanistan. Marco Kroon is door Koningin Beatrix gedecoreerd met de Militaire Willems-Orde de hoogste onderscheiding van ons land. Hij droeg deze dapperheidsonderscheiding op aan Special Forces Task Group Viper de commando-eenheid die onder zijn leiding onder extreem moeilijke en vijandige omstandigheden in Afghanistan opereerde. Het leek een heldenverhaal. Maar niet lang na zijn decoratie werd Marco Kroon verdacht van handel in wapens en drugs in beschuldiging gesteld en tot zijn vrijspraak door de media achtervolgd. Openhartig zelfkritisch rauw en dicht op de huid schrijft Marco Kroon over zijn tijd als commandant van het Special Forces peloton in Afghanistan over de Ridderslag en zijn val van hero to zero. Van dichtbij door zijn ogen beleven we de spannendste en meest succesvolle militaire operaties van onze tijd. Pagina's vol adrenaline de geur van zweet en kerosine gordijnen van lood en de onvoorwaardelijke band van kameraadschap die elk gevaar doet vergeten. Maar ook: de onzekerheid de frustraties en de gevechtsuitputting. Voor het eerst en voor het laatst spreekt Marco Kroon zich uit. Inclusief nooit eerder getoond beeldmateriaal. Toon meer

Best Seller: