πŸ“š Mythos - Stephen Fry (maart 2018) - ebook Downloaden

Mythos
Boektitel : Mythos
ISBN: 9789400406254
Totaal Pagina's : 448 pagina's
Jaar : maart 2018
Categorie : Literatuur & Romans, Mythen & Legenden, Griekse religie & Mythologie
Uitgever : Thomas Rap
Taal: Nederlands

Prachtige hervertelling van Griekse mythen met veel extra informatie. Ook soms geestig. Stof tot nadenken.Informatief dus en goed geschreven.

Als je je eens wilt verdiepen in de Griekse mythologie dan is dit boek zeker aan te raden. Het boek nodigt je uit om het zeker twee keer te lezen want dan snap je wat meer van de relaties tussen de verschillende goden en hun afstammelingen. En ook van de relaties van de goden mt hun afstammelingen. Stephen Fry weet vooral in de tweede helft van het boek de aandacht te trekken en vast te houden door meer verhalend te schrijven. In het eerste gedeelte maak je vooral kennis met de oppergoden (zoals Zeus). De kennismaking voelt als een beschrijving van deze goddelijke stamboom en is meer een voorbereiding op de mythologische verhalen in de tweede helft. Al met al absoluut geen saai boek en het beschrijft op een vlotte toon waar de Griekse goden in die tijd mee te maken kregen. Goed vertaald vanuit het Engels was het prima leesbaar.

Prachtige beschrijving van het ontstaan van de Griekse godenfamilie. Met humor soms van ingewikkeld met al die namen maar een aanrader zeker als voorbereiding op een reis naar het oude Griekenland.

Losbandigheid lust en liefde moord en doodslag triomfen en tragedies; de Griekse mythen en sagen zijn wilder en woester dan het leven zelf. Deze verhalen bieden alles wat een lezer zich kan wensen. De oude Grieken inspireerden onder anderen Shakespeare Michelangelo James Joyce en Walt Disney. In de handen van Stephen Fry komen de verhalen opnieuw tot leven. We worden verliefd op Zeus we aanschouwen de geboorte van Athena we zien hoe Kronos en Gaia wraak nemen op Ouranos we huilen met koning Midas en we jagen met de even beeldschone als meedogenloze Artemis. Stephen Fry haalt deze verhalen op uit de oudheid en geeft ze hun welverdiende plek in onze moderne tijd.

Recomended Book: